Call Centar: 032/346-745

Proveri garanciju

Uslovi kupovine - USPON DOO

OPŠTI USLOVI POSLOVANJA ZA KUPOVINU PUTEM SAJTA
 

Dobrodošli u e-prodavnicu USPON.

U nastavku su sadržani opšti uslovi koji se primenjuju na svaku kupovinu putem sajta Uspon, te Vas molimo da ih pažljivo pročitate pre kupovine u našoj e-prodavnici. Na taj način ćete biti obavešteni o svim pravima i obavezama koje imate kao kupac naših proizvoda. Poručivanjem i kupovinom putem našeg Sajta, potvrđujete da ste se upoznali sa ovim opštim uslovima i da ih u potpunosti prihvatate.

Uslovima korišćenja definisana su pravila pri kupovini koja obezbeđuju kvalitet naše usluge i zadovoljstvo kupaca.

Uspon doo Vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog sajta koje je podložno niže navedenim Uslovima korišćenja. Uslovi korišćenja se primenjuju na sve sadržaje i usluge Uspon.rs. Korišćenjem bilo kog dela sajta, smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima, kao i da prihvataju korišćenje sadržaja ovog sajta isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost. Nedozvoljeno korišćenje sajta smatra se kršenjem pravila i podložno je tužbi.

Kupovinom putem našeg sajta, zaključujete Ugovor o prodaji na daljinu sa:

Uspon doo, privredno društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu i usluge

sa sedištem na adresi Bulevar oslobođenja 17, Čačak;
MB: 06084613
PIB: 101289775.

na koji će se primenjivati odredbe Zakona o elektronskoj trgovini, Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o trgovini, Zakona o obligacionim odnosima i drugih važećih propisa Republike Srbije.

Uspon doo zadržava pravo izmene i/ili dopune ovih Opštih uslova u bilo kom trenutku. Zbog toga je neophodno da ih pre svake porudžbine/kupovine sa našeg sajta ponovo pročitate, kako biste bili blagovremeno upoznati sa eventualnim izmenama ili dopunama.

 • 1. DEFINICIJE
 • 2. OPŠTE ODREDBE
 • 3. PORUČIVANJE
 • 4. CENE
 • 5. ZAMENA PROIZVODA
 • 6. ODUSTANAK OD UGOVORA


1. DEFINICIJE
 

 • „Prodavac”, „Mi” ili „Uspon” se odnosi na Uspon doo, privredno društvo za spoljnu i unutrašnju trgovinu i usluge, sa sedištem na adresi Bulevar oslobođenja 17, Čačak, MB: 06084613, PIB: 101289775, broj telefona: 032/346-745
 • „Opšti uslovi poslovanja”, „Uslovi” ili „OUP” se odnosi na opšte uslove poslovanja koji se odnose na kupovinu u našoj e-prodavnici.

 • „Kupac” ili „Vi” predstavlja svako fizičko lice koje poruči proizvod(e) putem našeg Sajta ili je zainteresovano da poruči proizvode putem našeg Sajta.

 • „Korisnik Sajta” predstavlja svako lice koje pristupi i koristi naš Sajt.

 • „Gost” predstavlja svakog Kupca koji kupuje naše proizvode bez registracije na Sajtu.

 • „Registrovani korisnik” predstavlja svakog Korisnika Sajta koji je registrovao nalog na Sajtu.

 • „Potrošač” jeste svako fizičko lice koje na tržištu pribavlja robu ili usluge u svrhe koje nisu namenjene njegovoj poslovnoj ili drugoj komercijalnoj delatnosti i na koga se primenjuju propisi o zaštiti potrošača.

 • „Kupoprodajni ugovor” ili „Ugovor” se odnosi na ugovor o kupoprodaji bilo kog proizvoda Prodavca, koji uključuje odredbe OUP, kao i eventualne posebne uslove ugovorene između Ugovornih strana.

 • „Sajt” označava sajt Uspon, dostupan na sledećoj adresi: https://uspon.rs/

 • „Politika privatnosti” se odnosi na poseban akt koji sadrži objašnjenja o načinu obrade Vaših podataka u vezi sa korišćenjem Sajta i u vezi sa kupovinom putem naše e-prodavnice.

 • „Politika kolačića” predstavlja poseban deo Politike privatnosti koji sadrži informacije i pravila o prikupljanju podataka na Sajtu pomoću kolačića. 

 • „Ugovorne strane” su Kupac i Prodavac zajedno.
   

2. OPŠTE ODREDBE
 

Opšti uslovi poslovanja primenjuju se na celokupno poslovanje Prodavca, što obuhvata ponudu, potvrdu porudžbina, isporuku i račune, kao i sve druge isprave vezane za prodaju proizvoda.

 • Svi posebni uslovi koji odstupaju od OUP, a naročito uslovi postavljeni od strane Kupca, biće obavezujući jedino ukoliko su posebno izričito ugovoreni i pisanim putem potvrđeni od strane Prodavca.

 • Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku. Raspoloživost robe možete proveriti pozivanjem Call Centra na 032/346-745 (po ceni lokalnog poziva)

 • Na našem sajtu ne postoji starosna granica za poručivanje robe, ali ako ste maloletna osoba obavezno je prisustvo punoletne osobe prilikom preuzimanja robe na kućnoj adresi.

 • Naručene proizvode isporučujemo isključivo na teritoriji Republike Srbije bez Kosova i Metohije. Ne postoje ograničenja u pogledu količine ili vrednosti poručenih proizvoda.

 • Svi sadržaji, specifikacije, proizvodi i cene proizvoda i usluga opisanih ili prikazanih na sajtu, mogu se promeniti u bilo kom trenutku bez prethodne najave. Uključivanje određenih proizvoda i usluga na sajt, u određeno vreme, ne garantuje da će isti proizvodi ili usluge biti dostupni u bilo koje vreme.

 • Trudimo se da sve informacije o proizvodima, oznake, mere i opisi budu što tačniji i precizniji, kao i sve ostale informacije koje možete dobiti na sajtu. Međutim može se desiti da su informacije na sajtu netačne, nepotpune ili zastarele, kao i informacije o proizvodima koji uključuju i primenjive boje, ne možemo garantovati precizno pirkaz boje jer to zavisi od ekrana vašeg računara/telefona. Napominjemo da su fotografije postavljene u informativne svrhe i da one mogu prikazivati određeni pribori koji se možda ne nalazi u standardnom paketu proizvoda.

 • Za korišćenje i kupovinu na sajtu nije potrebno registrovati korisični nalog. Ako koristite ovaj sajt, Vi ste odgovorni za održavanje poverljivosti vašeg naloga i lozinke i za ograničavanje pristupa svom računaru i saglasni ste da prihvatite odgovornost za sve aktivnosti koje se dešavaju pod vašim nalogom i lozinkom. Ako sumnjate da je bezbednost vašeg korisničkog naloga povređena, molimo Vas da obavestite administratora sajta što pre. Uspon nije odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati od neovlašćenog korišćenja vašeg korisničkog naloga.

 • Poručivanjem proizvoda, Uspon kao vlasnik portala Uspon.rs se ni u kom slučaju ne obavezuje da će prihvatiti kreiranu porudžbinu. U svakom trenutku bez predhodne najave porudžbina može biti otkazana.

 • Za DISKONT i OUTLET artikle porudžbine će se smatrati validnim tek nakon provere dostupnosti artikala (radi se o artiklima koji su najčešće poslednji komadi na lageru) i nakon usmenog / telefonskog obaveštenja korisniku od strane Uspon doo operatera da je roba dostupna.

 • Uspon neće ni u kom slučaju biti odgovorna po bilo kojoj osnovi, niti za bilo kakvu direktnu, indirektnu, slučajnu, posebnu, posledičnu ili kaznenu štetu prilikom korišćenja ovog sajta ili bilo kojih drugih hiperlinkovanih sajtova, uključujući, bez ograničenja, izgubljenu dobit ili prihode, troškove zamene, prekida poslovanja, gubitak podataka ili štete nastale upotrebom ili oslanjanjem na informacije sa sajta.

 • Svako neovlašćeno korišćenje bilo koje informacije ili materijala koji su prikazani ili dostupni na sajtu, može prekršiti Zakone o autorskim pravima, zaštiti brenda, Zakona o privatnosti i objavljivanju, kao i druge zakone i propise.

 • Posetioci mogu komentarisati proizvode i slati email poruke na web@uspon.rs. Uspon ima pravo da ne objavi komentare koji su zlonamerni, šire mržnju, sadrže nepristojne izjave i na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez ikakvog obaveštenja. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena na Uspon.rs. Protiv takvih aktivnosti Uspon može pokrenuti odgovarajući zakonski postupak.

 • DODATNA PODRŠKA: Ukoliko ne razumete bilo koji element ovih uslova ili imate pitanje ili komentar, molimo da nas kontaktirate putem e-mail web@uspon.rs


  3. PORUČIVANJE
   

Željene proizvode možete poručiti na tri načina:

 • online putem sajta,
 • pozivom našeg korisničkog centra ili
 • slanjem poruke na naš email.

Kupac ima mogućnost izbora poručivanja proizvoda u svojstvu Gosta ili u svojstvu Registrovanog korisnika. Ukoliko je prilikom prethodne kupovine već registrovao svoj nalog, Kupac može izvršiti poručivanje putem istog naloga.

Poručivanje putem sajta možete obaviti u par klikova – kada se odlučite za željeni proizvod, kliknite na polje ”DODAJ U KORPU“. Sadržaj korpe možete ažurirati ili izmeniti u bilo kom trenutku pre potvrđivanja porudžbine. Kada završite vašu kupovinu klinkete na sliku korpe u gornjem desnom uglu i potom dobijate pregled poručenih proizvoda. Kada odaberete jednu od ponuđenih opcija „Kupi bez registracije“ ili „Prijavi se“ nastavljate sa unosom podataka bitnih za dostavu. Potrebno je popuniti sva polja označena zvezdicom (*). Ukoliko poručujete kao pravno lice odaberite karticu „pravno lice“.

Iz padajuće liste birate:

         Način isporuke - birate između:

 • „Poslati na navedenu adresu“ ili
 • „Preuzimanje lično“ (u jednoj od naših maloprodaja koju sami odaberete od ponuđenih).

  Način plaćanja - birate između:

 • Pouzećem u gotovini pri prijemu robe
 • Uplatnicom preko žiro računa
  •Visa, Master, Maestro, Dina ili AMEX karticom.

Ukoliko odaberete „Uplatnicom preko žiro računa“ i ukoliko poručite kao pravno lice u najkraćem mogućem roku će vam stići email od nas sa predračunom, po kome treba da izvršite uplatu (sa uključenim trškovima isporuke). Ukoliko porudžbinu izvršite posle radnog vremena našeg korisničkog servisa ili u dane državnih praznika, mejl sa predračunom će vam stići prvog narednog radnog dana.

Ukoliko odaberete način plaćanja karticom, potrebno je da pratite instrukcije i da unesete tražene podatke.

Potrebno je uneti kod sa slike i završite kupovinu čime se potvrđuje porudžbina.


Potvrđivanjem porudžbine na Sajtu u svojstvu Kupca, potvrđujete sledeće:
1. da su Vam poznati Opšti uslovi poslovanja, odnosno da Vam je pružena stvarna mogućnost da se upoznate sa njihovom sadržinom,

2. da su Vam, pre potvrđivanja porudžbine na Sajtu, na jasan i razumljiv način u skladu sa obavezom obaveštavanja Kupca pružena sva neophodna obaveštenja od strane Uspon doo, kao i

3. da u svojstvu Kupca dajete svoju saglasnost na Opšte uslove poslovanja.

Obaveza obaveštavanja u smislu tačke 2. naročito obuhvata informacije o:

 • osnovnim obeležjima robe;
 • Prodavcu - poslovno ime, matični broj, adresu sedišta i broj telefona;
 • prodajnoj ceni, načinu obračuna prodajne cene i svim dodatnim troškovima, poput troškova
  isporuke koje snosi Kupac;
 • načinu plaćanja, načinu i rokovima isporuke i o načinu izvršenja drugih ugovornih obaveza;
 • načinu izjavljivanja reklamacija i mestu prijema reklamacija, kao i o načinu postupanja Prodavca po njima;
 • zakonskoj odgovornosti zbog nesaobraznosti proizvoda;
 • uslovima koji se odnose na ostvarivanje prava Kupca po osnovu nesaobraznosti;
 • uslovima za raskid Ugovora.

Po izvršenoj porudžbini, na email adresu koju ste naveli u formularu za poručivanje stići će automatski mail kojim potvrđujemo prijem Vaše porudžbine. Naša služba internet prodaje će odmah po prijemu porudžbine izvršiti proveru da li je poručeni proizvod raspoloživ, o čemu ćemo Vas obavestiti u roku od najviše 2 radna dana.

U slučaju da nismo u mogućnosti da Vam dostavimo željeni proizvod, nakon što Vas obavestimo o tome Vaša porudžbina će se smatrati otkazanom.

 • Ukoliko je moguća isporuka jednog dela Vaše porudžbine, naša služba internet prodaje će Vas obavestiti o tome. U tom slučaju, uz Vašu saglasnost, izvršićemo isporuku dela porudžbine koji je raspoloživ.

 • Ukoliko smo u mogućnosti da u celosti izvršimo Vašu porudžbinu, poslaćemo Vam mejl potvrde porudžbine.
  Tek nakon dostavljanja potvrde od strane Uspon doo na mail potrošača, ugovor o prodaji se smatra zaključenim. U slučaju da nismo u mogućnosti da potvrdimo porudžbinu i zaključimo ugovor, bićete obavešteni.

Ukoliko imate dodatnih pitanja u pogledu Vaše porudžbine, možete nas kontaktirati putem email adrese web@uspon.rs ili pozivom na broj 032/346-745

 

4. CENE
 

Cena svakog proizvoda je u dinarima (RSD) i naznačena je pored slike proizvoda. PDV je uračunat u cenu i nema skrivenih troškova.

Cene istaknute na našem Sajtu važe isključivo za kupovinu putem interneta.

U saradnji sa kurirskim službama, kupljenu robu isporučujemo na željenu adresu, na teritoriji Srbije po ceni od 300 dinara ukoliko je vrednost porudžbine do 5.000 dinara.

Ukoliko vrednost porudžbine prelazi 5.000 dinara, a roba koja se isporučuje nije iz asortimana bele tehnike, usluga dostave je besplatna.

Za sve porudžbine čija masa prelazi 30 kg, pakete velikih gabarita, isporuka bele tehnike, troškovi isporuke iznose 1.000 dinara.

Za porudžbine u kojima je odabrana isporuka u jednom od naših maloprodajnih objekata, u tom slučaju robu poručenu putem sajta preuzimate lično u radnji koju odaberete bez dodatnih troškova isporuke, po ceni koja je navedna u porudžbini.

 

5. ZAMENA PROIZVODA


U slučaju da, po prijemu paketa sa poručenim proizvodima, utvrdite da smo vam isporučili pogrešan proizvod možete nas kontaktirati slanjem emaila na adresu web@uspon.rs ili pozivom na broj telefona: 032/346-745. Rok za prijavu pogrešno isporučenog paketa/proizvoda je 24 h od trenutka isporuke.

Neophodno je da artikal koji vraćate bude adekvatno zapakovan i nekorišćen, kompletan, sa originalnom ambalažom, jer u slučaju oštećenja prilikom transporta do prostorija Prodavca, sva odgovornost pada na teret pošiljaoca, odnosno Kupca. Obaveza Prodavca je da pošalje kurira na adresu Kupca kako bi preuzeo pogrešno isporučen paket. U tom slučaju troškove vraćanja proizvoda na adresu Prodavca snosi Prodavac.

Nakon što pošiljka stigne na našu adresu, izvršićemo proveru da li je dostavljeni proizvod adekvatno zapakovan, da li neoštećen, kompletan i sa originalnom ambalažom, i ukoliko se utvrdi da jeste, bez odlaganja ćemo na adresu Kupca poslati zamenski proizvod.

Zamena nije moguća ukoliko je proizvod vraćen Prodavcu u neispravnom, korišćenom ili nekompletnom stanju, odnosno ukoliko nije adekvatno zapakovan.

U slučaju da ste robu preuzeli u nekoj od maših maloprodajnih objekata i da naknadno uočite da sta preuzeli pogrešan proizvod, potrebno je da isti vratite direktno u radnju gde ste i preuzeli ili putem kuriske službe slanjem na adresu radnje. Nakon što pošiljka stigne na našu adresu, izvršićemo proveru da li je dostavljeni proizvod adekvatno zapakovan, da li neoštećen, kompletan i sa originalnom ambalažom, i ukoliko se utvrdi da jeste, bez odlaganja ćemo vam isporučiti zamenski prozvod. U slučaju da poručeni proizvod ne bude u trenutku zamene dostupan u radnji naknadno ćemo vas obavestiti kada ćete moći da preuzete zamenski prizvod. Zamena nije moguća ukoliko je proizvod vraćen Prodavcu u neispravnom, korišćenom ili nekompletnom stanju, odnosno ukoliko nije adekvatno zapakovan.

 

6. ODUSTANAK OD UGOVORA
 

Kupovina putem Uspon.rs internet prodavnice smatra se kupovinom na daljinu u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Stoga, ovaj odeljak OUP se odnosi na Kupce fizička lica koja se smatraju Potrošačima.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu ustanovljava pravo kupca, koji se smatra potrošačem (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne delatnosti), da odustane od ugovora u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat u državinu, odnosno u državinu lica koga je kupac odredio, a nije prevoznik. Prilikom odustanka potrošač može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

Ako ste istom porudžbenicom poručili više proizvoda koji Vam nisu isporučeni istovremeno, rok za odustanak od Ugovora počinje da teče od dana isporuke poslednjeg poručenog proizvoda.

Pravo na odustanak od Ugovora ostvarujete dostavljanjem izjave o odustanku na adresu Prodavca. To možete učiniti popunjavanjem obrasca za odustanak koji Vam je dostavljen u štampanom obliku zajedno sa poručenim proizvodima ili putem emaila ili na drugi nedvosmislen način pismenim putem, uključujući i slanje emailom.

Izjava o odustanku od ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata na našu adresu. Ukoliko ste izjavu o odustanku poslali elektronskim putem, bez odlaganja ćemo Vas obavestiti u pisanoj formi ili na drugom trajnom nosaču zapisa o prijemu Vaše izjave.

U slučaju odustanka od Ugovora, Potrošač je dužan da vrati poručene proizvode na adresu Prodavca bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana slanja izjave o odustanku. Artikal mora biti u ispravnom i nekorišćenom stanju, u originalnom i neoštećenom pakovanju. Uz artikal, Potrošač je dužan da dostavi i račun (odnosno račun-otpremnicu). Sve troškove vraćanja proizvoda Prodavcu snosi Potrošač. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao odustanak, proizvod se više ne može vratiti. U slučaju odustanka od Ugovora, Potrošač ima pravo na povraćaj novca ili zamenu proizvoda za drugi, ukoliko su proizvod i pakovanje dostavljeni Prodavcu u neoštećenom stanju i ukoliko je uz vraćeni proizvod dostavljen račun (odnosno račun-otpremnica). Iznos plaćene cene proizvoda biće vraćen Potrošaču nakon što proizvod bude dostavljen na našu adresu. Uspon doo će bez odlaganja izvršiti povraćaj uplaćenih sredstava na račun Potrošača uključujući i troškove isporuke (ukoliko je troškove isporuke snosio Potrošač), a najkasnije u roku od 14 dana od prijema izjave o odustanku od ugovora. Povraćaj sredstava može biti odložen dok ne primimo proizvod koji ste nam poslali ili dok nam ne dostavite dokaz o tome da ste nam poslali proizvod.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Uspon je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko kartice kojom je izvršeno plaćanje, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice; ukoliko Potrošač ne zahteva povraćaj sredstava na račun koji je naveo u izjavi.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Potrošač odgovara za neispravnost ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom. Ukoliko vrednost proizvoda bude umanjena usled neadekvatnog rukovanja ili rukovanja proizvodom na način koji prevazilazi ono što je neophodno da bi se ustanovili priroda, karakteristike i funkcionalnost robe, svu odgovornost snosiće isključivo Potrošač. U takvim slučajevima, Uspon doo ima pravo da Potrošaču vrati umanjenu cenu, a cena će biti umanjena srazmerno umanjenoj vrednosti proizvoda, o čemu odluku donosi Prodavac.

Kada potrošač nema pravo na odustanak od ugovora:

 • U slučaju isporuke robe proizvedene prema posebnim zahtevima potrošača ili jasno personalizovane;

 • Isporuke zapečaćene robe koja se ne može vratiti zbog zaštite zdravlja ili higijenskih razloga i koja je otpečaćena nakon isporuke.