Call Centar: 032/346-745

Proveri garanciju

Google maps alat za bezbrižno putovanje

Spremni za odmor uz Google maps

Spremni za odmor uz Google maps

Neka vam Google Maps aplikacija bude od koristi ovog leta...

Ako se spremate za putovanje, a dobro bi vam došlo malo digitalne asistencije, ne zanemarujte Google maps aplikaciju.

Ova aplikacija, pored jednostavne navigacije, nudi pregršt funkcija koje će vas informisati o nadolazećem putovanju, te ga uveliko olakšati. Naravno, tu su i alati koji će vam pomoći kad stignete na odredište, a mi smo izabrali one najbolje.

Za lakše putovanje i manje gužvi na odredištu može poslužiti opcija koja prognozira kakva je gužva na nekom mestu prema višednevnom ili višemesečnom uzorku. Area Business može vam sugerisati najbolje vreme za posetu određenom mestu i kada ćete najmanje vremena provesti u redovima. Do ovih informacija se dolazi pritiskom na lokaciju prodavnica, kafića, restorana ili bilo čega drugog što poželite da posetite.

Snađite se na novom mestu uz Live View

Uz Live View korisnik može pomoću proširene stvarnosti videti kuda treba da se kreće. Funkcija koristi kameru za skeniranje okolnih građevina i postavljanje putokaza ka vašem odredištu. Za aktivaciju izaberite željenu destinaciju, pritisnite Navigation, a zatim ikonicu s čovječuljkom i potom pritisnite Live View. Na ekranu će se pojaviti putokazi i imena ulica, što bi vam definitivno moglo pomoći pri snalaženju i orijentaciji.

Zapamtite gde ste parkirali

Kako bi aplikacija zapamtila gde ste parkirali vaš automobil, samo pritisnite na vašu lokaciju (plava tačka) i izaberite Save your parking. Obeleženu lokaciju možete pritisnuti prstom i dodati detalje poput sprata garaže ili vremena isteka parkinga, dodati fotografiju ili poslati lokaciju prijateljima.

Uštedite na podacima - preuzmite mapu i rutu pre putovanja

Nema potrebe da trošite vaše mobilne podatke, preuzmite mapu. Pritisnite na ikonicu vašeg naloga, izaberite Offline Maps, a zatim Select your own map i izaberite prostor koji želite da vam bude sačuvan na uređaju.

Izmerite udaljenost vazdušnom linijom

Ne želite uvek da znate samo najbližu rutu - nekada vam je potrebna udaljenost vazdušnom linijom. Kako biste to izmerili, potrebno je samo da izaberete početnu lokaciju, izaberete Measure disance opciju, a nakon toga prevučete metu do druge lokacije.

Planirajte celo putovanje, uključujući odmorišta

Ako planirate duže putovanje, uvek možete uneti i pauze i odmorišta, kako biste dobili precizniju procenu dužine putovanja. Izaberite prvu lokaciju na kojoj želite da stanete, pritisnite Directions, zatim tri tačkice u gornjem desnom uglu ekrana i na kraju izaberite Add stop. Unesite u polje gde sve želite da stanete, sve do krajnje destinacije.

Želimo vam srećan put i lep odmor! 

 

 

Izvor: Mondo