Call Centar: 032/346-745

Proveri garanciju

Recenzija BeQuiet! Pure Loop 2 FX 360mm AIO

Recenzija be quiet! Pure Loop 2 FX 360mm AIO vodenog hladnjaka

Recenzija be quiet! Pure Loop 2 FX 360mm AIO vodenog hladnjaka

Be Quiet! nesumnjivo predstavlja jedan od premium i najcenjenijih brendova kada je u pitanju hlađenje računara i računarskih komponenti. Nakon što smo ranije pregledali mnoge njihove proizvode, uvek smo bili impresionirani njihovim performansama i, naravno, neverovatno niskim nivoom buke koju proizvode. Sa Be Quiet! Pure Loop 2 FX, međutim, imamo nešto malo drugačije od njihove uobičajene norme.

Nakon prethodnih izdanja proizvoda, Be Quiet! Pure Loop 2 FX predstavlja njihov najnoviji hladnjak za procesor sa ARGB osvetljenjem. I ne brinite, Be Quiet!  nije napustio potrošače koji ne vole ARGB proizvode, ali za one od vas koji vole, Pure Loop 2 FX je vredan pažnje kao novi i veoma impresivan AIO hladnjak!

Pure Loop 2 FX je dostupan u konfiguraciji od 240mm, 280mm i 360mm. Za ovu konkretnu recenziju, međutim, detaljnije ćemo oceniti vrhunsku varijantu od 360mm. – Nudeći visoke nivoe performansi hlađenja sa jarkim i živopisnim ARGB osvetljenjem i za CPU blok i za ventilatore radijatora, mislimo da je Be Quiet!  Pure Loop 2 FX uspostavio ravnotežu između uglađene i elegantne estetike, a s druge strane nudi dosta za one koji žele da podignu stvari na viši vizuelni nivo.

Karakteristike

  • Visoke performanse hlađenja,
  • 3 Light Wings PVM ventilatora velike brzine nude podjednako visok vazdušni pritisak i ARGB osvetljenje
  • Dvostruka razdvojena PWM vodena pumpa za tih rad i minimalne vibracije
  • ARGB-PWM-Hub koji omogućava sinhronizaciju do 6 ARGB komponenti i PWM ventilatora
  • Kombinacija ARGB osvetljenja, potpuno crnog dizajna i aluminijumskog stila za nepogrešiv i moderan izgled
  • Lako dostupan priključak za punjenje i boca rashladne tečnosti koja dolazi u pakovanju garantuju dug životni vek
  • Hladna ploča presvučena niklom omogućava optimalnu upotrebu termičke mase tečnog metala
  • Trogodišnja garancija proizvođača
  • Koncept proizvoda, dizajn i kontrola kvaliteta u Nemačkoj

Za detaljnije specifikacije, posetite zvanični Be Quiet! sajt preko sledećeg linka:

https://www.bequiet.com/en/watercooler/pure-loop-2-fx/3741

Pakovanje

Be Quiet! Pure Loop 2 FX dolazi sa svim standardnim dodacima koje biste očekivali od AIO hladnjaka sa nekoliko izuzetno korisnih dodataka. Što se tiče glavnih delova, dobijate lepo visokokvalitetno uputstvo, sve ključne delove za instaliranje vaših ventilatora, kao i komponente za montažu koje su odvojene pojedinačno u zavisnosti od toga da li imate AMD ili Intel socket.

Zaista koristan dodatak je ARGB i RPM Hub kontroler. On vam omogućava da lako povežete sve svoje ventilatore, pa čak i CPU blok, na jednu centralnu tačku. Iako ovo zapravo ne rešava problem u smislu gomile kablova, barem vam pomaže da osigurate da sve možete uspešno spojiti na jednom mestu.

 

Na kraju, Be Quiet! vam pruža iznenađujuće izdašnu količinu rashladne tečnosti za dopunjavanje. Istina, ovo je verovatno više nego što će vam ikada trebati tokom generičkog životnog veka AIO vodenog hladnjaka.
Pure Loop 2 FX se svakako dobro predstavlja sa lepom i elegantnom crnom estetikom. Uzgred, ne biste trebali očekivati mnogo drugačije od Be Quiet! proizvoda. Međutim, kao i kod svih AIO vodenih hladnjaka, očigledno postoji mnogo pojedinačnih komponenti koje ulaze u celokupni dizajn. Hajde, dakle, da malo detaljnije pogledamo neke od njih.

CPU Blok

CPU blok je iznenađujuće kompaktnog dizajna. U stvari, znatno je manji od onoga što obično očekujete od AIO hladnjaka. Međutim, gotovo sigurno postoji vrlo specifičan razlog za to.

Sa efektom brušenog čelika na spoljašnjem kućištu i Be Quiet! logoa na vrhu, CPU blok izgleda odlično, i, iskreno govoreći, izgleda fantastično čak i pre nego što se ARGB uključi. Sa relativno malom veličinom, rukovanje blokom je veoma lako, što bi trebalo da nam pomogne kada krenemo sa instalacijom.
Dakle, zašto je CPU blok tako mali? Pa, ovo je uglavnom zbog činjenice da u njemu nema pumpe. Ona je, umesto na blok, postavljena na crevo.

Kontaktna ploča

Kontaktna ploča dolazi sa neverovatno dobro ispoliranom površinom presvučenom niklom. Nudeći dosta pokrivenosti, ovo bi trebalo da bude apsolutno savršeno za sve podržane tipove soketa, uključujući Intelov LGA1700 i AMD-ov nadolazeći AM5.

 

 Radijator

Radijator je, u celini, prilično standardan, kao što biste u velikoj meri očekivali od 360mm AIO hladnjaka. Sa druge strane, za razliku od mnogih drugih proizvođača, Be Quiet! Se potrudio da mu da malo dodatne estetske privlačnosti.

Sa logotipom „Pure Loop 2 FX“ utisnutim sa strane, kao što je gore navedeno, Be Quiet! je učinio nešto da radijator učini malo zanimljivijim i jedinstvenijim, a u pogledu veličine i položaja, ovo svakako doprinosi estetici.

Ventilatori

S obzirom da je Be Quiet! Pure Loop 2 FX 360 mm AIO, ne bi trebalo da budete iznenađeni kada saznate da imate tri ventilatora od 120 mm za hlađenje – Be Quiet! modeli „Light Wings“ koji sa svojim atraktivnim dizajnom lopatica, svakako izgledaju izuzetno profesionalno.

Performanse

Be Quiet! Pure Loop 2 FX se sigurno pokazao kao visoko-kompetentan hladnjak na testiranju.
Iako su temperaturni rezultati odlični, ključni razlog zbog kog su oni znatno bolji se nesumnjivo vidi u činjenici da je Pure Loop 2 FX, uprkos tome što ima tri ventilatora, izuzetno tih!
Ovo je zaista odličan hladnjak za procesor.
Dobijeni rezultati i dalje ostaju veoma impresivni za proizvod koji će se uvek jasno (prema nazivu brenda) podvrgnuti niskom nivou buke koji ima umereni prioritet nad ekstremnim performansama.

Pregled

Be Quiet! Pure Loop 2 FX predstavlja odličan izbor za potrošače koji traže vrhunske performanse hlađenja u kombinaciji sa nekim od najboljih zvučnih performansi trenutno dostupnih na tržištu. Sa dodatnim ARGB osvetljenjem, ovo zaista izgleda kao potpuni paket koji pokušava da ugodi svima, a po našem mišljenju, itekako uspeva.
U poređenju sa drugim 360mm AIO rashladnim rešenjima, Be Quiet! Pure Loop 2 FX očigledno nije jeftin izbor. Ono što treba zapamtiti je da za razliku od većine svoje takozvane konkurencije, Be Quiet! Pure Loop 2 FX nije stvoren da bude jeftin. To je rešenje vrhunskog nivoa koje nudi neke od najboljih karakteristika i funkcionalnosti koje su trenutno na tržištu.

Be Quiet! Pure Loop 2 FX nije samo neverovatan i izuzetno kompetentan CPU hladnjak, već takođe nudi svetao i živ nivo ARGB estetike.

Kompletnu ponudu BeQuiet modela pogledajte na linku: https://www.uspon.rs/racunarske-komponente/hladnjaci/hladnjaci-za-procesore?m=1009&ch=0&pr=0-0