Call Centar: 032/346-745

Proveri garanciju

Pozadine zbog kojih ćete držati desktop urednim

Bing Wallpaper! Pozadine zbog kojih ćete držati desktop urednim

Bing Wallpaper! Pozadine zbog kojih ćete držati desktop urednim

Bing Wallpaper – Pozadine zbog kojih ćete držati desktop urednim.

Radno okruženje ima veliki uticaj na raspoloženje i produktivnost. Uredan desktop, dobra organizacija foldera, fajlova i aplikacija zahteva mnogo truda, naročito kod korisnika kojima u svakodnevnom radu nove ikonice rastu kao pečurke posle kiše. To je tema koja zahteva poseban tekst. Medjutim, pozadina je prilično statični element radnog okruženja. Ona je uvek tu, a gledamo je delimično ili u celini svaki dan. Obično za pozadinu biramo sliku koja ispunjava razne kriterijume, pa osim kvaliteta slike, tražimo onu kojom ćemo personalizovati svoje radno okruženje, kako bi podstakli neke emocije, osvežili uspomene ili pronašli inspiraciju.

Razna istraživanja su pokazala da slike prirode povoljno utiču na smanjenje stresa, slike mladunčadi životinja podstiču veći nivo fokusiranosti, dok jednostavne jednobojne slike imaju pozitivan efekat na pamćenje. Iako bismo mogli zamisliti mnoge slike koje bi ispunjavale sve ove kriterijume, proces traženja nikad nije lak, naročito ako nismo spremni da za pozadinu izdvojimo koji dinar, dolar ili evro. U tom slučaju, nudi se veoma jednostavno rešenje - Bing Wallpaper, besplatna aplikacija, koja nakon par klikova neophodnih za download i instalaciju, svaki dan osveži desktop novom slikom! Raznovrsnost slika unosi jednu posebnu dinamiku u radno okruženje. U slučaju da je neka slika ostavila poseban utisak, aplikacija dozvoljava da je zadržite. Izreka kaže – svakog čuda tri dana dosta, medjutim, ova aplikacija je velikodušna, pa vam svaku sliku čuva još sedam dana, odnosno uvek imate osam slika na raspolaganju. U meniju pored sata (system tray) nalazi se ikonica ove aplikacije u kojoj se bira pozadina, a klikom na ponudjenu sliku dobijaju se dodatne informacije o samoj slici i njenom sadržaju. Tako iz dana u dan imamo priliku da saznamo nešto novo, osvežimo naše radno okruženje i unesemo dinamiku.

Naravno, nikakva aplikacija ne može da ponudi slike koje više inspirišu od onih ličnih, porodičnih, sa odmora, sa prijateljima ili slika kućnih ljubimaca. Medjutim, često nemamo takvu sliku dovoljno velike rezolucije, ili zbog odredjenih okolnosti nismo u prilici da takve slike postavimo na pozadinu svog računara. Tada na scenu nastupa Bing Wallpaper, a kada vidite kakve su pozadine, poželećete da imate što manje ikonica i uredan desktop, i tako svaki dan. Dve muve, jednim udarcem!

Autor: Nikola Jovanović